Ne-am mutat pe www.kate.ro

Ka & Te Associates
Rom�na Fran�ais English

Cautare
Cauta
Abonare Newsletter
Adresa dumneavoastra de email:
Abonare Dezabonare
De ce noi?
 • Doriti sa externalizati total sau partial serviciile legate de tehnologia informatiei din compania dumneavoastra?


 • Ati investit multi bani in sistemele informatice si totusi acestea nu functioneaza pe masura asteptarilor?


 • Aveti un software scump si renumit dar contextul in care este integrat nu este cel mai potrivit?


 • Aveti nevoie de construirea unor specificatii pentru alegerea unui produs software sau hardware?


 • Aveti nevoie de un produs specializat si nu stiti pe care sa-l alegeti?


 • Considerati ca ar fi oportuna o evaluare hardware si software sau o evaluare a sistemelor informatice utilizate?


 • Aveti nevoie de un web site professional de prezentare si promovare a serviciilor si/sau produselor firmei?

 • Consultanta

  Societatea bazata pe informatica nu mai reprezinta o societate science fiction. Ea este prezenta in toate activitatile noastre cotidiene iar pentru o firma care nu activeaza in acest domeniu este de multe ori greu sa tina pasul cu dezvoltarile extrem de dimamice din IT.

  Pentru a tine pasul cu dinamica, exigentele si complexitatea mereu in crestere a mediului de afaceri din ce in ce mai mult aveti nevoie de calculatoare, aveti nevoie de soft, aveti nevoie de internet, aveti nevoie de o solutie informatica, aveti nevoie de specialisti, aveti nevoie de noi.

  Asa cum spunea si Schein (1969), a da consultanta inseamna "un set de activitati ale consultantului care ajuta clientul sa perceapa, sa inteleaga si sa actioneze in contextul desfasurarii evenimentelor care au loc in mediul sau”." Un client poate fi o singura persoana sau un grup, o companie. Consultanta este definita de Huffington (1996) ca un proces care implica un individ care este invitat sa ajute un client intr-o problema legata la munca sa.


  Motive pentru a apela la un consultant
  Responsabilitati
  Etape si metodologie
  Motive pentru care e indicat sa folosim consultantii
  Consultantii au experienta, expertiza si timpul pe care angajatii companiei nu il au
  Managerii sunt bombardati zilnic cu noi proiecte care necesita noi abilitati si din ce in ce mai mult timp. In schimbarile rapide ale zilelor noastre, mediul in continua schimbare al companiilor are dificultati in a angaja indeajuns de multe persone, pentru a putea tine la zi sarcinile care se desfasora. Companiile isi indreapta atentia catre consultanti pentru a completa cunostintele si decalajul de timp pentru multimea de proiecte speciale care apar. Consultantii vin cu experienta, expertiza si idei din proiectele trecute si din alte companii si industrii. "Polenizarea incrucisata" este o cale sigura de a exploata la maxim capacitatea de a invata (puterea mintii) a mai multor resurse.
  Consultantii dau flexibilitate
  Consultantii pot fi adusi in proiecte pentru o perioada scurta. Sunt acolo cand ai nevoie de ei si dispar cand nu mai sunt necesari. Lucreaza la orice ora din zi sau din noapte, chiar si in weekenduri si in concedii pentru a-si indeplini sarcinile bine. Spre deosebire de personalul angajat care va cere plati suplimentare la salariu, beneficii si renegocieri ale contractului de munca, consultantii servesc scopul propus si dupa asta dispar.
  Consultantii ofera un punct de vedere proaspat si obiectiv
  Cu sute de alte proiecte in spate si o experienta pretioasa in a lucra cu o multime de situatii si personalitati – consultantii au posibilitatea de a oferi idei impartiale si proaspete. Personalul angajat poate fi mult prea implicat intr-o problema uneori pentru a vedea solutia acesteia. In plus, consultantii nu sunt subjugati de politicile interne care impiedica angajatii sa-i spuna imparatului (sau imparatesei) ca e gol.
  Consultantii sunt mai eficienti
  Consultantii sunt mai eficienti din trei motive. Primul, ei aduc experienta problemelor similare cu ei si aceasta elimina timpul care ar fi necesar pentru a instrui personalul si a-l aduce la zi in problemele respective. In al doilea rand consultantii au luxul de a se concentra exclusiv pe proiectul sau problema atribuita spre deosebire de angajati care trebuie sa-si realizeze munca de zi cu zi in timp ce lucreaza la proiecte deosebite. In al treilea rand, consultantii nu sunt nevoiti sa interactionezecu politicile si sarcinile interne ale companiei: sedintele cu personalul, inregistrari ale timpului si prezentei, scoateri la pensie, email-uri, si alte politici si proceduri. Consultantii sosesc, lasa capul jos si incep sa-si faca treaba. Mai exista vreun dubiu ca un consultant poate termina un proiect in numai o patrime din timpul alocat sau mai putin?
  Consultantii pot fi o dovada ca se merita sa faci un efort
  Cand sunt implicate mai multe parti, un consultant poate servi ca un semn ca suntem pe cale sa obtinem un rezultat. De exemplu, pe parcursul unei fuziuni sau a unei schimbari organizatorice, un consultant extern poate servi ca un mediator independent pentru a rezolva confruntarile. Aceasta este o dovada ca firma face un efort pentru a-si rezolva problemele. In alte cazuri companiile pot constata ca nu sunt in conformitate cu legile de mediu sau de protectia muncii. Angajand un consultant arata ca se face un efort pentru a indeparta problema.

  Impartirea responsabilitatilor
   In procesul de consultanta luam in considerare urmatoarele activitati:
   • Clientul este responsabil pentru indeplinirea sarcinii. Clientul trebuie sa traiasca cu consecintele mult timp dupa ce consultantul nu mai este prezent;
   • Consultantul este responsabil pentru procesul de consulatie/consultanta;
   • Consultantul foloseste numai abilitatile si cunostintele sale despre procesul de schimbare pentru a angrena o investigatie comuna a semnificatiei problemei pentru client;
   • Consultantul are o perspectiva diferita decat clientul. Aceasta permite consultantului sa insereze noi concepte si idei care pot conduce la crearea unui nou set de semnificatii pentru client.
  Etape si metodologie
  Etapele si metodologiile folosite in general de compania noastra in procesul de consultanta sunt prezentate mai jos. Trebuie mentionat ca etapele corespund unor faze dintr-un proiect sau un program in desfasurare.
  Scouting                
    Entry              
      Contracting            
        Data Gathering          
          Diagnosis        
            Planning      
              Inetrvention    
                Evaluation  
                  Withdrawal
   

  inapoi sus
    Principii
  Fiind o companie orientata spre performanta, suntem constienti ca reputatia noastra depinde de beneficiile aduse clientilor nostri, urmata de satisfactia pe care aceste beneficii o aduc. Principiile cu care operam noi sunt prezentate mai jos:
  Unicitate
  Primul nostru principiu este de a considera firma dumneavoastra unica. Intelegerea si respectarea a ceea ce este diferit despre mediul dumneavostra este cheia in a fi capabili sa va ajutam. De aceea noi investim timp in a intelege viziunea si obiectivele dumneavoastra.
  Adaptare
  Al doilea principiu este o consecinta a acestor diferente, astfel ca majoritatea uneltelor si conceptelor necesita o adaptare pentru a putea functiona efectiv in mediul dumneavoastra. Avantajul pe care il au clientii prin abordarea noastra de a croi solutii care sa se potriveasca fiecarei circumstante in parte – nu oferim solutii universal valabile.
  Alinierea
  Strategia si interventiile care sprijina schimbarea vor esua pe termen lung daca nu sunt aliniate cu celelalte elemente care caracterizeaza cultura companiei. O perspectiva completa a companiei este esentiala pentru a putea proiecta si planifica efectiv schimbarile care urmeaza.
  Sinceritate
  Nu vom prelua niciodata un proiect daca nu credem ca este adecvat pentru clienti. Nu vom prelua un proiect daca clientul nostru nu are disponibile toate resursele interne necesare.
  Transparenta
  Nu vom incerca sa vindem clientilor nostri resursele de consultanta suplimentare, peste ceea ce este intr-adevar necesar ca sa-si obtina rezultatele propuse. Vom folosi numai personal competent si cu experienta adecvata.
  Responsibilitate
  Nu vom incerca sa vindem proiecte viitoare pana, si numai daca, clientii au vazut beneficiul real al muncii noastre curente, si intr-adevar solicita activitati suplimentare.
  Confidentialitate
    Home | Administrare infrastructura | Dezvoltare software | Consultanta | Portofoliu clienti | Contact
  © 2006 Ka&Te Associates